Guvernul Marii Britanii a anunțat un program de subvenționare a modernizării parcărilor de camioane și a zonelor de odihnă pentru şoferi, în scopul îmbunătățirii siguranței acestor complexe şi a amplasamentelor în sine.

Prima fază, potrivit Logist.Today, presupune lucrări la 39 de locuri de parcare și de odihnă pentru șoferii de camioane. Fiecare dintre cei 39 de operatori va primi o cotă de 8 milioane de lire sterline (9,4 milioane de euro) de la Departamentul pentru Transport, precum și 11 milioane de lire sterline (12,8 milioane de euro) de la industrie. Îmbunătățirile vor viza facilități precum dușuri, zone de odihnă și restaurante, dar vor crește şi numărul de locuri de parcare pentru camioane, îmbunătățind în același timp siguranța șoferului.

Pentru a primi aceste subvenții, companiile de administrare vor trebui și ele să investească fonduri proprii. În total, atât guvernul, cât și industria intenționează să cheltuiască până la 100 de milioane de lire sterline (116 milioane de euro) până în martie 2025 în aceste proiecte.

În plus, guvernul Regatului Unit a deschis o a doua fereastră de oportunitate pentru ca operatorii să solicite fonduri suplimentare până pe 20 noiembrie 2023. „Şoferii de camioane și transportatorii lucrează neobosit pentru a livra alimente, rechizite și produse medicale esențiale în toată țara. Pe măsură ce continuăm să sprijinim sectorul transporturilor, care joacă un rol esențial în stimularea creșterii economice, acești primi câștigători vor contribui la oferirea către şoferi a unui loc minunat pentru a parca, a dormi și a se odihni în siguranță”, a spus Richard Holden, ministrul Drumurilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut