Dat fiind că, în 2023, Turcia a devenit al cincilea partener comercial ca mărime pentru țările UE şi că multe indicii arată Bulgaria va intra şi rutier în Schengen (după aerian și maritim), nu e de mirare că guvernul bulgar face investiţii uriaşe la punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo, dintre Bulgaria şi Turcia. Acesta este considerat cea mai importantă legătură terestră din Europa și a doua cea mai importantă din lume, după granița dintre Mexic și SUA, deoarece este principalul coridor terestru dintre Europa și Asia.

Guvernul bulgar a anunțat o serie de investiții care urmează să fie implementate la granița cu Turcia, scrie 40ton.net. Prima va fi extinderea terminalului de frontieră Kapitan Andreevo pentru a crește debitul de camioane. Al doilea va fi construirea unui nou terminal vecin, care va prelua o parte din volumul de trafic. A treia investiție, probabil cea mai interesantă, este aceea a unui drum expres de aproximativ 80 km de-a lungul graniței bulgaro-turce. Astfel, camioanele se vor putea muta rapid de la Kapitan Andreevo la trecerea mai mică din Lesowo.

Planul a fost deja prezentat ambasadorului Turciei și urmează să fie implementat în cooperare, începând cu reconstrucția trecerii Kapitan Andreevo. Contractorul va fi selectat în luna următoare. Pentru construcția autostrăzii menționate, încă nu a fost înaintat un termen anume.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut