Guvernul german a convenit cu Deutsche Bahn să vândă afacerea de logistică DB Schenker, după cum au declarat surse din guvernul german agenției internaționale de presă Reuters. Potrivit surselor, consiliul de supraveghere al Deutsche Bahn, companie deținută de stat, va aproba probabil vânzarea anul acesta. Experții bursieri și financiari au evaluat DB Schenker între 12 și 20 de miliarde de euro.

Potrivit Reuters, surse din lumea bancară și financiară se așteaptă să fie invitate să lucreze la procesul de vânzare în următoarele câteva luni. Atât vânzarea directă, cât și o ofertă publică inițială sunt variante, spun sursele, adăugând că nu există presiune de timp pentru ca vânzarea să aibă loc în 2023. O vânzare în 2024 este, de asemenea, o opțiune.

Atât Ministerul German al Transporturilor, cât și Deutsche Bahn au refuzat să comenteze această problemă către Reuters.

DB Schenker are sediul central în Essen și are 75.000 de angajați în întreaga lume. Unitatea, care contribuie cu mai mult de o treime la veniturile Deutsche Bahn, a câștigat aproape 1,2 miliarde de euro în prima jumătate a anului 2022.

Schenker este una dintre cele mai vechi companii de transport din Germania. Compania datează din 1872, când Gottfried Schenker a fondat Schenker & Co în capitala Austriei, Viena. În 1931, Schenker & Co GmbH a fost preluată de Deutsche Reichsbahn și de atunci se află sub controlul statului german.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare