Săptămâna aceasta, Ministerul Transporturilor lituanian promite să ia o decizie cu privire la valoarea taxelor rutiere pentru vehiculele comerciale, citează Logist Today un material publicat de portalul LRT.lt.

Dat fiind că ultima majorare a preţului unei viniete a fost în 2015, ministrul adjunct al transporturilor din Lituania, Julius Skachkauskas, consideră că prețul actual, ținând cont de inflație, este prea scăzut. De aceea, este planificată o majorare din iulie anul viitor. „Prețul actual este inadecvat, având în vedere creșterea inflației. Am făcut o analiză preliminară și săptămâna aceasta vom discuta despre unele propuneri.”

Potrivit lui Julius Skachkauskas, de exemplu, în Polonia anul acesta tariful a crescut cu 15%, după ce prețurile pentru utilizarea drumurilor poloneze crescuseră şi cu un an în urmă. În ceea ce privește vinieta în Lituania, în prezent este mai ieftină decât în Estonia și Letonia.

Vinietele achiziționate pentru vehicule comerciale (cu prețul actual calculat pe baza duratei călătoriei) vor fi mai scumpe, deoarece noul sistem de taxare este de așteptat să fie în vigoare până la jumătatea lui 2024. Acum bugetul țării încasează aproximativ 50 de milioane de euro pe an din taxe de utilizare a drumurilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut