Viziunea unui protest de trei zile al transportatorilor chiar înainte de Crăciun a speriat guvernul spaniol. Autoritățile au fost de acord cu modificările cerute de industrie și acțiunea a fost anulată.

Acordul a apărut vineri, 17 decembrie, seara, deci aproape în ultimul moment. Protestul urma să înceapă luni dimineață (20 decembrie) și până la 80% din industria spaniolă îşi declarase participarea la el. Schimbările vor viza atât condițiile de muncă ale șoferilor, cât și controlul transportului:

– Regulile acceptate includ interdicția de descărcare sau încărcare a camioanelor de către șoferii înșiși. Destinatarul sau emitentul încărcăturii va trebui să-și organizeze personal propriu pentru aceasta. De asemenea, a fost declarat un studiu guvernamental pentru a determina timpul petrecut de camioane la încărcare și descărcare. Acest timp trebuie apoi redus la jumătate, iar pentru orice depăşire se vor plăti compensații.

– O clauză de combustibil urmează să fie acum un element permanent al fiecărui contract de transport, protejând compania în cazul unei creșteri a costurilor. Important este că nu va fi posibilă eliminarea acestei clauze, nici măcar prin acordul părților.

– Guvernul a hotărât, de asemenea, o supraveghere mai mare a camioanelor înmatriculate în străinătate și a delegării șoferilor acestora. În același timp, doreşte limitarea activității pseudo-sucursalelor înființate de mari companii spaniole, de exemplu, în sud-estul Europei.

– Transportatorii au vrut, de asemenea, să forțeze mai multe investiții în parcări sigure. În cele din urmă, s-a convenit o sumă relativ mică, de 20 de milioane de euro, dar a fost pusă o condiție suplimentară pentru aceasta. Este mai degrabă o promisiune de a transforma așa-numitele „locuri de parcare de iarnă” în parcări pentru camioane. Acesta este un fenomen tipic spaniol, constând în păstrarea pătratelor goale de lângă autostrăzi pentru a putea grupa acolo vehicule în caz de ninsoare abundentă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut