Furnizorul de servicii logistice contractuale, GXO Logistics, a implementat o soluţie robotică la scară largă în Europa pentru un important retailer global de articole sportive. Soluția a fost concepută pentru a accelera procesarea comenzilor, pentru a crește capacitatea de reacție la schimbările sezoniere de volum și pentru a realiza economii eficiente.

„Această soluție «tote-to-person», integrată cu un sistem de depozitare de mare densitate, permite un volum mare de prelevare, depozitare și eficiență operațională în depozit”, a declarat Rui Marques, director general, Franța, GXO. „Căutăm să valorificăm tehnologiile care rezolvă problemele tot mai complexe ale clienților în ceea ce privește lanțul de aprovizionare global.”

GXO gestionează o parte tot mai mare din logistica retailerului din Europa și a început recent să implementeze automatizarea în soluțiile sale pentru a permite clientului să facă față cererii. Această soluție, implementată pe o suprafață de peste 12.000 mp la fața locului, face parte dintr-o transformare completă a lanțului de aprovizionare al retailerului omnichannel din regiune.

Soluția implementată de GXO cuprinde aproximativ 500 de roboți mobili autonomi (AMR) care manipulează 70.000 de containere pe rafturi de depozitare înalte de 5,5 m. Roboții sunt folosiți pentru picking și au îmbunătățit productivitatea, precizia și siguranța pe șantier. Roboții sunt ușor de transportat și de instalat, oferind GXO flexibilitatea de a-i muta rapid în depozit sau de a-i desfășura în alte locații pentru a face față schimbărilor sezoniere. „Am finalizat cu succes implementarea acestei soluții automatizate, prima de acest fel în Europa”, a adăugat Adrian Stoch, Chief Automation Officer, GXO.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut