Furnizorul de servicii logistice contractuale, GXO Logistics, a semnat un acord de prelungire și extindere a parteneriatului cu producătorul mondial de cereale şi snacks-uri, Kellogg. Acordul reînnoit include soluții în Regatul Unit, Spania, Germania și Polonia, precum și o nouă unitate în Belgia.

„Suntem încântați să dezvoltăm și să extindem parteneriatul cu Kellogg și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să adăugăm valoare operațiunilor logistice ale Kellogg”, a declarat Richard Cawston, președinte, Europa, GXO. „Vom continua să facem investiții strategice în automatizare și să aplicăm experiența și expertiza noastră de vârf în industrie pentru a ajuta Kellogg să își optimizeze activitățile de sprijinire a producției, depozitare, execuție a livrărilor și co-packing.”

Companiile colaborează pentru a implementa tehnologii și practici în industrie în șapte locații din Europa, prin implementarea unor inițiative de îmbunătățire continuă pentru a crește productivitatea și viteza, reducând în același timp costurile. Aceste inițiative includ investiții în tehnologie, îmbunătățiri ale proceselor și schimbul de cunoștințe. Bruno Esmeraldo, director european de logistică, Kellogg, a declarat: „Colaborarea cu o companie bazată pe date precum GXO ne ajută să îmbunătățim vizibilitatea performanțelor operaționale și a serviciilor și să permitem o mai mare proactivitate în luarea deciziilor. Angajamentul nostru comun față de excelența operațională, împreună cu soluțiile tehnologice potrivite care ne susțin obiectivele ESG, reprezintă o bază solidă pentru o afacere pregătită pentru viitor.”

În Belgia, GXO va opera și va optimiza operațiunile Kellogg într-o unitate semi-automată nouă de 60.300 m2 din Mechelen, începând cu iunie 2023. În Regatul Unit, unde companiile au început să colaboreze în 2008, GXO gestionează trei depozite pentru Kellogg și are aproximativ 350 de angajați.

În Spania, GXO și Kellogg au început să lucreze împreună în 2018, iar în prezent GXO gestionează aproximativ 50.000 m2 de spațiu dedicat în două depozite, cu peste 100 de membri ai echipei care lucrează pentru Kellogg, permițând aprovizionarea Peninsulei Iberice, a sudului Franței și a SUA.

În Germania, GXO și Kellogg și-au extins recent parteneriatul la unitatea din Bremen, care are 71 de angajaţi și deservește întreaga piață germană.

În Kutno, Polonia, un depozit de 27.000 m2 cu 120 de angajați, GXO a implementat recent tehnologii și automatizări, inclusiv un sistem de rafturi cu transportoare pentru paleți, îmbunătățind densitatea și eficiența depozitării. Prin această automatizare, GXO a scurtat procesul de paletizare cu 90% (de la 24 la 1,5 minute), a redus consumul de plastic cu 85% (de la 15 la 1 strat) și a îmbunătățit ergonomia și siguranța membrilor echipei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut