După un an record în ceea ce privește vânzările, implementările de tehnologii ale GXO Logistics în America de Nord și Europa vor fi cu peste 50% mai mari în 2022 decât în 2021. Robotica și roboții colaborativi pot optimiza operațiunile, reduce costurile și îmbunătăți siguranța în cea mai aglomerată perioadă a anului pentru sectorul logistic.

Furnizorul de logistică contractuală, GXO Logistics, a anunțat că implementează mai multă inovație și tehnologie robotică decât în întreaga sa istorie pentru a sprijini start-up-urile clienților săi corporativi și activitatea de vârf a sezonului de sărbători. Până la sfârșitul anului, GXO va avea aproximativ 7.600 de tehnologii operaționale în locațiile clienților din întreaga lume, inclusiv roboții colaborativi și roboți, scanere cu viziune, vehicule cu ghidare automată (AGV) și roboți pentru transport de mărfuri între persoane, ceea ce reprezintă o creștere de peste 50% față de anul precedent. „GXO implementează automatizarea și robotizarea mai mult ca niciodată, deoarece beneficiile pe care le oferă acestea schimbă jocul pentru clienții și membrii echipei noastre”, a declarat Sandeep Sakharkar, director IT, GXO. „Tehnologia pe care o implementăm face ca operațiunile de depozitare să fie mai sigure, mai productive, mai eficiente și, într-o perioadă de inflație ridicată, mai profitabile, îmbunătățind în același timp competențele forței de muncă.”

Tehnologia joacă un rol important în transformarea experienței de muncă într-o experiență mai satisfăcătoare pentru membrii echipei, permițând o mai bună retenție a talentelor. Roboții colaborativi (cobots), roboții de manipulare și scanerele portabile facilitează, de asemenea, mediul fizic de lucru, reducând timpul de instruire, în unele cazuri cu până la 80%.

GXO folosește, de asemenea, tehnologia pentru a ajuta clienții să își îndeplinească obiectivele de mediu. „Pe măsură ce creșterea populației de vârstă activă scade, iar capacitățile și rentabilitatea automatizării se îmbunătățesc rapid, “roboconomia” va continua să se accelereze.”

Cu mai mult de 30% din venituri provenind din locații automatizate, față de 5% în cazul industriei, GXO este lider în furnizarea de soluții inovatoare și personalizate pentru depozite automate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut