Furnizorul de servicii de logistică contractuală, GXO Logistics, a marcat prima utilizare în industrie a roboților mobili autonomi (AMR) Lowpad în depozitul unui client din Olanda din sectorul alimentar și al băuturilor.

„Colaborarea dintre GXO și Lowpad pentru implementarea unei soluţii automatizate, concepută și proiectată la comandă pentru procesul de livrare al clientului, a îmbunătățit semnificativ eficiența. Prin implementarea AMR-urilor Lowpad, complet conectate la sistemele WMS si EDI, îmbunătățim acuratețea, eficiența și calitatea pentru client, ușurând în același timp presiunea unei piețe a forței de muncă restrânse și reducând costurile. Așteptăm cu nerăbdare să multiplicăm acest tip de instalare din Olanda şi la celelalte depozite din alte sectoare”, a declarat Luc Laurijssens, director general al GXO pentru Belgia și Olanda.

În urmă cu aproximativ doi ani, GXO a început să lucreze cu un important retailer de produse alimentare și băuturi pentru a optimiza procesul de expediere la unitatea sa ultramodernă din Nieuwegein. Situl cu temperatură controlată, care funcționează 24/7, avea nevoie de o soluție care să plaseze comenzile în ordinea corectă pentru a fi încărcate în anumite camioane și pentru a fi plasate în aranjamentul optim pentru descărcarea la destinație. Introducerea Lowpad-urilor în 16 puncte de preluare în procesul de ieșire, a adus clientului creșteri semnificative în materie de siguranță, productivitate, calitate și rentabilitate.

Jan Bakker, CEO al Lowpad, a declarat: „Suntem încântați de asocierea cu GXO pentru a ajuta clienții săi să își optimizeze performanța depozitului. Lowpad este specializată în proiectarea de soluții automatizate pentru procesele intralogistice. Soluțiile noastre cuprind o flotă de Lowpad-uri, software intuitiv și echipamente de proces de înaltă tehnologie, cum ar fi I-transfer. Combinația dintre experiența și expertiza GXO cu tehnologia și know-how-ul nostru face ca depozitele să fie mai sigure, mai productive și mai eficiente.”

GXO proiectează și operează unele dintre cele mai avansate soluții de depozitare din lume. Tehnologia este un avantaj competitiv esențial pentru GXO, permițându-i să adauge valoare operațiunilor end-to-end ale clienților în ceea ce privește costurile, eficiența, precizia și impactul asupra mediului. GXO operează în prezent cu aproximativ 22% mai multe depozite cu tehnologie decât media pieței.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut