Compania multinațională de logistică contractuală GXO Logistics, născută din XPO, a finalizat o achiziție importantă: cea a companiei britanice Clipper Logistics, pentru care a plătit 1,3 miliarde de dolari. Acordul pentru această achiziție a fost semnat pe 24 mai, dar abia pe 11 octombrie 2022 a fost aprobat de Autoritatea Britanică pentru Concurență și Piețe, permițând astfel integrarea celor două companii.

Clipper aduce o zestre de cincizeci de platforme logistice, pentru un total de 929.000 de metri pătrați, și 10.000 de angajați, ceea ce aduce cifrele GXO la 950 de facilităţi la nivel mondial și 130.000 de angajați. Odată cu achiziţia, GXO îşi adaugă prezenţă geografică în Gerrmania şi Polonia, precum și expertiză în servicii premium, inclusiv logistică inversă și reparații, care sunt domenii cheie de creștere pentru GXO.

CEO-ul GXO, Malcolm Wilson, a spus că dorește să accelereze creșterea prin „extinderea prezenței geografice pe piețele cheie, întărirea listei de clienți de top și creșterea capacității de stocare”.

Ar putea urma și alte achiziții, potrivit Chief Strategy Officer al GXO, probabil în Statele Unite.

În primul său an de funcționare ca entitate independentă, GXO Logistics a realizat venituri de 2,16 miliarde de dolari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare