Furnizorul de servicii logistice contractuale, GXO Logistics, a anunțat că realizează un proiect pilot de validare a conceptului „Digit”, robotul centrat pe om al Agility Robotics. Robotul este testat pentru sarcini logistice la sediul Spanx din Flowery Branch, Ga, unde GXO gestionează operațiunile de depozitare pentru comenzile directe către consumatori și comenzile din magazine ale brandului global de îmbrăcăminte pentru femei.

„Suntem încântați să facem acest pas inovator cu Agility în evoluția tehnologiei pentru operațiunile de depozitare”, a declarat Adrian Stoch, Chief Automation Officer, GXO. „GXO colaborează cu companii tehnologice globale pentru a dezvolta și implementa tehnologii care îi vor ajuta pe clienți să îmbunătățească siguranța, eficiența, productivitatea și implicarea angajaților în operațiunile lanțului de aprovizionare.”

Digit – care are o înălțime de 1,70 m, cântărește 64 kg și poate ridica până la 16 kg – este proiectat să lucreze în spații umane și poate fi adaptat cu ușurință la diverse sarcini de depozit prin actualizări de software.„Roboții multifuncționali care pot opera în spații umane vor fi parte integrantă a viitorului și suntem încântați să lucrăm cu GXO pentru a dezvolta această tehnologie pentru aplicații în industria lanțului de aprovizionare. Este important de menționat că nu este nevoie de reproiectarea depozitului sau de instalarea unei infrastructuri în afara celei care este deja proiectată în jurul oamenilor”, spune Jonathan Hurst, co-fondator și Chief Robot Officer, Agility Robotics.

Agility Robotics și GXO îl învață pe Digit să efectueze sarcini repetitive, cum ar fi mutarea lăzilor de la roboții mobili autonomi (AMR) și plasarea lor pe benzile transportoare. Reducerea unor astfel de sarcini repetitive reduce efortul, crește siguranța membrilor echipei și îi eliberează pe aceștia pentru a face mai multe activități cu valoare adăugată în depozit. Studiul recent al GXO confirmă un angajament mai bun și o satisfacție mai mare la locul de muncă în rândul membrilor echipei atunci când lucrează cu tehnologia. Dacă această fază inițială se dovedește a fi de succes, ea va deschide calea pentru pilotarea Digit într-o varietate mai mare de roluri în 2024. Pentru a vedea Digit în acțiune, faceți clic AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut