Furnizorul de servicii de logistică contractuală, GXO Logistics, a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorul de robotică Dexterity, cu sediul în California, pentru a testa robotica îmbunătățită cu Inteligență Artificială (IA) într-un depozit, cu scopul de a face mai sigure și mai eficiente operațiunile unui brand de frumusețe de top.

“Acest program pilot combină robotica avansată cu inteligența artificială și învățarea automată într-o aplicație practică, pentru a face operațiunile de depozitare mai sigure, mai productive și mai eficiente”, a declarat Adrian Stoch, Chief Automation Officer, GXO.

GXO colaborează cu Dexterity, care utilizează inteligența artificială pentru a opera roboți cu capacități asemănătoare celor umane pentru a depaletiza, eticheta și repaletiza coletele, optimizând procesele de intrare și ieșire din depozit. Deoarece acești roboți inteligenți utilizează IA, nu necesită practic nicio instrucțiune sau configurare înainte de implementare, ci se autoinstruiesc la locul de muncă, îmbunătățindu-și performanța cu fiecare operațiune. Implementarea roboților pentru aceste sarcini sporește eficiența operațională și siguranța, eliberând în același timp membrii echipei pentru a se concentra pe activități cu valoare adăugată mai mare.

Samir Menon, directorul executiv al Dexterity, a declarat: “GXO este în prima linie în ceea ce privește utilizarea tehnologiei pentru a atinge performanțe operaționale superioare. Suntem mândri să îi sprijinim cu roboți care sunt inteligenți, rapizi și ușor de implementat de echipa lor în operațiunile lor de depozitare.”

Roboții pot fi implementați rapid în operațiuni dintr-o gamă largă de industrii. Această tehnologie adaptabilă este extrem de flexibilă și poate fi implementată fie ca o soluție de sine stătătoare într-o operațiune manuală anterioară, fie într-un depozit foarte automatizat, reprezentând următorul capitol în automatizarea lanțului de aprovizionare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut