În urmă cu exact un an, H.Essers anunța achiziția activităților de logistică și transport ale grupului olandez Meeus de la Bergen op Zoom. Jucătorul logistic din Limburg a semnat acum un acord cu municipalitatea Bergen op Zoom, din Olanda, pentru achiziționarea unui teren pe canalul Scheldt-Rhin. H.Essers plănuiește să construiască acolo un nou terminal de containere, anunţă transportmedia.be.

Noul terminal de containere Markiezaat va înlocui terminalul de transport intern existent. „Locația actuală nu este optimă. Un prim argument este zgomotul neplăcut pentru locuitorii din zonă. În plus, locația din interiorul digului le permite doar navelor mai mici să ajungă la terminal. Noul terminal va fi construit în afara ecluzei și va oferi o capacitate mai mare. Construcția ar trebui să înceapă la începutul lui 2023, după care șantierul va fi operațional în 2024”, spune CEO-ul H.Essers, Gert Bervoets.

Noul terminal va avea un perete de chei lung de 325 m și o capacitate de 250.000 TEU pe an. H.Essers își propune, printre altele, să acționeze ca un hinterland pentru porturile maritime din Anvers și Rotterdam. În plus, compania are în plan şi construcţia a 220.000 m² de spațiu de depozitare. „Construirea noului terminal este în conformitate cu strategia noastră de creștere și cu poziționarea noastră mai largă în Olanda. Dorim să le oferim clienților soluții totale, de la depozitare și transport multimodal, până la servicii cu valoare adăugată. De aceea, investim continuu în sisteme care să facă activitatea mai eficientă, mai sigură și mai durabilă. Iar această strategie dă roade, deoarece cererea pentru soluțiile noastre logistice continuă să crească. Prin urmare, avem nevoie de spațiu pentru a continua să satisfacem această cerere”, spune Gert Bervoets.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut