Compania de transport și logistică din Limburg, H.Essers, pune în funcţiune în Genk un centru de formare pentru propriii angajați. Academia H. Essers îşi propune să devină o referință pentru formarea în logistică și să ofere un răspuns la deficitul de forţă de muncă în logistică de pe piață.

De asemenea, H.Essers nu poate ignora faptul că angajații din depozit și operatorii de stivuitoare sunt greu de găsit astăzi. Nu numai că sunt candidați puţini cu competențe potrivite, dar nici nu sunt alţi candidați care să aplice, pentru că le lipsește experiența. Înființarea propriului centru de formare ar trebui să ofere o soluție. Accentul este pus pe învățarea pe tot parcursul vieții și dezvoltarea talentelor, cu atenție asupra evoluțiilor din sector. Instructorii vin atât din interiorul companiei, cât și din exterior. Cursurile se concentrează atât pe teorie, cât și pe practică, și sunt destinate atât managerului de depozit, cât și angajatului cu experiență care dorește să facă un salt în carieră. Nu lipsesc noi metode de învățare imersivă, inclusiv utilizarea realității virtuale. Diversitatea este, de asemenea, un punct de atenție, cu lecții de olandeză pentru vorbitorii non-nativi.

Lecțiile au loc într-un depozit de 5.500 m2 de la șantierul Essers din Genk South, cu săli de clasă și o pistă în aer liber pentru antrenamentul  şi manevrarea camioanelor şi echipamentelor. Viitorii șoferi pot obține permisul de conducere C sau CE prin intermediul Academiei Essers. De asemenea, este oferită instruire pentru mărfuri ADR. Academia Essers vrea să formeze 100 de șoferi şi operatori în fiecare an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut