Cursa pentru Africa a marilor companii maritime europene continuă prin achiziții de companii mai mici, specializate, de pe continent. Cea mai recentă operațiune aparţine germanilor de la Hapag-Lloyd, care au achiziționat businessul de transport de containere al Deutsche Afrika-Linien (DAL), pentru a se dezvolta și mai mult în special pe piața sud-africană.

DAL, care operează patru servicii regulate între Europa, Africa de Sud și Oceanul Indian, are sediul în Hamburg și filiale în Germania și Africa de Sud, având peste 150 de angajați. Compania deține o navă portcontainer de 6.589 TEU și o flotă de 17.800 de containere, care vor fi parte a achiziției.

În 2021, Hapag-Lloyd a făcut o altă achiziție în Africa, cea a Africa NileDutch, specializată în transporturi către și dinspre Africa de Vest. De asemenea, compania germană a deschis mai multe birouri pe continentul african în ultimii doi ani. „Suntem foarte mulțumiți de încheierea tranzacției și așteptăm cu nerăbdare să primim colegii de la DAL”, a declarat Rolf Habben Jansen, CEO al Hapag-Lloyd. „Cu experiența vastă și cunoștințele de piață, ei ne vor ajuta în mod semnificativ să creștem în continuare în Africa, o piață strategică importantă pentru noi. Acum vom integra pe deplin operațiunile de transport containere DAL în afacerea noastră.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare