Profitând de oportunitatea de a-și mări portofoliul de servicii, Hapag-Lloyd a semnat un acord-cadru cu transportatorul german Deutsche Afrika-Linien (DAL) pentru a achiziționa business-ul de containere. Finalizarea tranzacției este condiționată de aprobarea autorităților antitrust relevante.

CEO-ul Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen a spus: „Africa rămâne o piață de creștere strategică importantă. În special pentru oferta noastră de servicii din și către Africa de Sud, DAL este un plus valoros, permițându-ne să oferim clienților o rețea mai bună și o acoperire portuară suplimentară în această regiune.”

Cu origini care datează din secolul al XIX-lea, DAL este o companie de transport maritim consacrată pentru mărfuri containerizate și operează cu patru servicii de linie între Europa, Africa de Sud și Oceanul Indian. Sediul său este în Hamburg și are peste 150 de angajați în mare parte în birourile proprii ale DAL din Africa de Sud și Germania. DAL este reprezentată și de agenți terți în 47 de țări.

În ceea ce privește capacitatea, DAL operează o navă de containere de 6.589 TEU și o flotă de containere de aproximativ 17.800 de unităţi deținute și închiriate, care vor fi preluate în cadrul achiziției.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare