Tendința de reducere a utilizării plasticului se aplică şi pentru ambalarea paleților, odată cu introducerea unei hârtii speciale care dorește să înlocuiască pelicula de plastic cu care se înfășoară încărcăturile platformelor. Se numește Advantage StretchWrap și a fost dezvoltată de producătorul Mondi din industria hârtiei, în colaborare cu producătorul italian de mașini de ambalat, ACMI. Compania explică faptul că această soluție folosește o calitate specială a hârtiei kraft – adică cea utilizată pentru a înfășura pachetele – mai ușoară și adaptată la ambalare printr-o elasticitate mai mare și rezistență la perforare, pentru a minimiza provocările din transport. Această hârtie poate fi utilizată cu înfășurătorul rotativ de masă ACMI Rocket E-500, bazat pe tehnologia robotică Scara.

Mondi subliniază că producția de hârtie are loc folosind materiale regenerabile din Scandinavia și că reciclabilitatea la sfârșitul ciclului de viață este asigurată de ratele europene ridicate de recuperare a ambalajelor pe bază de fibre și de disponibilitatea fluxurilor de deșeuri.

Advantage StretchWrap este acum în aşteptarea brevetului. „După doi ani de cercetare și dezvoltare, suntem mândri să lansăm Advantage StretchWrap, soluția noastră inovatoare de hârtie pentru ambalarea paleţilor. Este un exemplu excelent al modului în care facem ambalajele și hârtia sustenabile prin proiectare, folosind hârtie acolo unde este posibil, dar şi plastic atunci când este util.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare