Grupul olandez de bere Heineken părăseşte Rusia din cauza războiului în desfăşurare în Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Heineken încetase anterior să investească și să exporte în Rusia, dar acum vor fi suspendate şi producția, vânzările și publicitatea mărcii Heineken.

Producătorul a revizuit strategia afacerii şi a luat decizia de a ieși din Rusia.

„Concluzia noastră a fost că este nesustenabil să avem operațiuni durabile sau viabile în Rusia în condițiile actuale”, scrie Heineken.

Heineken își propune să vândă unui nou proprietar. Pentru a se asigura că operațiunile nu sunt preluate de statul rus și în beneficiul angajaților săi, Heineken va continua să funcționeze în perioada de tranziție. După finalizarea vânzării, Heineken nu va mai avea nicio prezență în Rusia, subliniază compania.

Concurentul Carlsberg se confruntă cu preocupări similare, după cum am scris deja. Cotidianul danez Børsen raportase că afacerea riscă naționalizarea și că a fost vizitată de către autorități. În același timp, CEO-ul Carlsberg, Cees’ t Hart, a anunțat într-un interviu că berea Carlsberg nu va mai fi vândută în Rusia și că unitatea locală Baltika Breweries va fi condusă ca o afacere separată. Scopul este doar de a sprijini angajații și familiile acestora, dar toate profiturile generate de operațiunile din Rusia vor fi donate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare