Din iunie 2023, activitățile și angajaţii Grupului PKZ se vor transfera către nou-înființata Hellmann Worldwide Logistics Slovacia. În același timp, Hellmann preia serviciile prestate anterior de Grupul PKZ în domeniile transportului aerian și maritim, transportului feroviar și logisticii contractuale, creându-şi astfel condițiile pentru extinderea cotei sale de piață încrucișată prin intermediul propriei companii naționale.

Hellmann Worldwide Logistics preia PKZ Group, partenerul său de lungă durată pentru transportul aerian și maritim din Slovacia și Republica Cehă și, în același timp, își înființează propria companie slovacă. Odată cu achiziționarea celor 10 locații ale grupului PKZ, Hellmann închide un decalaj în rețeaua rutieră existentă în segmentele FTL şi LTL, permițând o creștere durabilă în aceste segmente.

Noua companie va fi condusă de actualul Director General al Grupului PKZ, Martin Kiaba, asigurând o continuare fără probleme a activităților operaționale în toate segmentele. „După aproape 30 de ani de cooperare cu PKZ, așteptăm acum să ne extindem în continuare activitățile și să ne lărgim portofoliul de produse în Slovacia pe cont propriu. Vedem un potențial mare în ambele piețe, în special în sectoarele auto și industrial. Ambele vor juca un rol important, în special în ceea ce privește interconectarea ulterioară a rețelei noastre paneuropene și de încărcare completă”, explică Jens Tarnowski, CEO Europa de Vest, Hellmann Worldwide Logistics.

„Pe baza bunei cooperări, începem acum un nou capitol. Acest pas important din punct de vedere strategic ne va consolida și mai mult poziția pe piață și va oferi angajaților o mare oportunitate de a se dezvolta în cadrul structurii globale Hellmann”, adaugă directorul Martin Kiaba.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut