Concernul german Henkel plănuiește să-și vândă afacerea în Rusia în primul trimestru al lui 2023, a declarat CEO-ul Carsten Knobel, citat de WirtschaftsWoche. Cel mai probabil, activitățile vor merge către un consorțiu rus.

Producătorul german Henkel este gata să-și vândă afacerea în Rusia în primul trimestru, ceea ce pune sub semnul întrebării furnizarea de produse cosmetice și chimice de uz casnic sub mărcile Schwarzkopf, Syoss, Fa şi Persil. „Ne propunem să finalizăm vânzarea în primul trimestru al anului. Suntem în negocieri finale, dar procesul este foarte complex. Contractul nu este semnat doar de cumpărător și vânzător.”

Henkel a decis să-și oprească activitățile în Rusia în aprilie 2022, iar la începutul lunii martie compania a oprit toate investițiile, precum și activitățile de publicitate și sponsorizare din țară. În acel moment, conducerea concernului a promis că toți cei 2.500 de angajați „vor continua să lucreze și să primească un salariu”.

Rusia este o piață importantă pentru Henkel – în 2021, grupul a generat aici vânzări de aproximativ un miliard de euro (aproape 5% din total). Compania are 11 fabrici în Rusia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare