Concernul german Henkel a semnat un acord de vânzare a afacerii din Rusia, pentru 600 de milioane de euro, unui consorțiu de investitori financiari locali.

„Suma convenită s-a ridicat la aproximativ 600 de milioane de euro. Au fost primite toate aprobările necesare de la autoritățile statului, iar închiderea tranzacției este așteptată în curând”, a spus serviciul de presă într-un comunicat citat de Retail.ru. Consorțiul de investitori, care va deveni noul proprietar al afacerii rusești a Henkel, include Augment Investments, Kismet Capital Group și Elbrus Services, toţi cu experiență pe piețele occidentale. Anterior se raportase că divizia rusă a producătorului german de cosmetice și produse chimice de uz casnic Henkel a început să rusifice mărcile companiei. Fostele denumiri ale produselor Vernel, Persil și Bref au fost înlocuite cu nume rusificate asemănătoare, iar produsele sub aceste mărci au apărut deja pe piaţă. Reprezentanții grupului au explicat că schimbarea denumirilor se realizează ca parte a pregătirii companiei pentru ieșirea finală de pe piața rusă.

Henkel a decis să-și oprească activitățile în Rusia în aprilie 2022, iar la începutul lui martie a oprit toate investițiile și activitățile de publicitate și sponsorizare din țară. În acel moment, conducerea a promis că toți cei 2.500 de angajați vor continua să lucreze.

Rusia a fost o piață importantă pentru Henkel – în 2021, grupul a generat aici vânzări de aproximativ un miliard de euro (aproape 5% din total). Compania are 11 fabrici în Rusia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare