Din motive strategice, Hermes Germania și DPD Germania au decis să nu prelungească operațiunile ParcelLock, o companie mixtă care a fost creată pentru a dezvolta soluții IT pentru lockere. Activitățile operaționale ale societății mixte, care au început în 2016, vor fi reduse treptat şi încheiate în cursul anului 2022. Cu toate acestea, piața de lockere rămâne foarte interesantă pentru companii, iar soluțiile alternative în acest domeniu vor fi promovate în viitor.

ParcelLock a integrat sisteme de tip locker în case multifamiliale și unifamiliale sau, de exemplu, a efectuat teste în stațiile de transport public, ca parte a proiectului pilot HamburgBox, care expiră la sfârșitul lunii februarie 2022. În cele din urmă, atât numărul de utilizatori, cât și dezvoltarea pieței proiectului ParcelLock au fost sub așteptări, deşi ideea de bază a unui sistem deschis fusese percepută de utilizatori ca fiind prietenoasă cu consumatorii, deoarece oferea posibilitatea de a profita de ofertele din comerțul online și staționar în mod egal și nu se limita la un singur furnizor de servicii de transport.

Investițiile vor fi abandonate în timpul pregătirii închiderii ParcelLock.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare