HHLA preia 51% din acțiuni, restul de 49% rămânând cu cei doi co-acţionari Christian Gutjahr și Nikolaus Hirnschall, care vor continua să conducă afacerea.

Pentru a-și implementa în continuare strategia axată pe creștere și inovare, Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) achiziționează un pachet majoritar de acțiuni în Roland Spedition, unul dintre cei mai mari operatori de containere gestionați de proprietar pentru transportul hinterland din Austria. HHLA preia 51% din acțiuni, restul de 49% rămânând cu cei doi co-acţionari Christian Gutjahr și Nikolaus Hirnschall, care vor continua să conducă afacerea.

Roland Spedition GmbH a fost înființată în 1982 ca JV între compania austriacă de logistică Heinz Gutjahr și Roland Spedition cu sediul la Bremen și s-a impus pe piață ca un partener pentru expeditorii de marfă și companiile de transport maritim în hinterland. Astăzi, cu un volum anual de aproximativ 130.000 TEU, compania este unul dintre cei mai mari operatori de containere gestionați de proprietar pentru transportul combinat în hinterland din Austria. Rețeaua se extinde în Europa Centrală și de Sud și conectează porturile maritime Hamburg, Bremerhaven, Rotterdam și Anvers, precum și Koper și Trieste cu hinterland. Compania are aproximativ 50 de angajați în două locații din Austria.

HHLA va combina gama de servicii Roland cu rețeaua sa extinsă europeană de terminale maritime din Hamburg, Tallinn, Trieste și Odesa, precum și conexiuni intermodale hinterland și terminale interioare. Împreună cu Roland, HHLA oferă clienților săi soluții de transport individuale, ecologice, în toată Europa.

Închiderea tranzacției este condiționată de aprobările Consiliului concurenței.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut