Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA), care administrează portul german Hamburg, aduce rudele angajaților de la terminalul său din Odesa (Ucraina), în orașul-port din Germania. Refugiații vor locui temporar la angajații HHLA.

„Aproximativ 80 de femei, copii și bătrâni, care au decis să-și părăsească patria, au ajuns în clădirea principală a companiei în două autocare închiriate de HHLA. Un al treilea autocar cu alți 40 de refugiați este așteptat în următoarele zile”, a anunţat compania.

Aproximativ 70 de angajați HHLA, rudele și vecinii lor au răspuns la apel și au oferit cazare în propriile case. „Angajații germani nu numai că le oferă refugiaților o casă, ci sunt și primul punct de contact și sprijin pentru procedurile administrative viitoare”, se arată în comunicat. Aceștia vor fi sprijiniți de angajații HHLA care deţin cunoștințe de limbă ucraineană sau rusă. „Coeziunea și susţinerea reciprocă sunt caracteristici ale culturii noastre corporative care se dovedesc în aceste vremuri dificile, așa cum se întâmplă şi în munca de zi cu zi”, a spus managerul HHLA, Angela Titzrath.

HHLA operează terminalul de containere din portul orașului Odesa, de pe coasta Mării Negre, din 2001. Compania a încetat să opereze terminalul în urmă cu două săptămâni, imediat după atacul Rusiei asupra Ucrainei. Acolo lucrează circa 480 de angajați locali, care au fost imediat trimiși acasă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare