Retailerul suedez de modă H&M și-a anunțat intenția de a concedia 1.500 de angajați ca parte a unui program de reducere a costurilor și de îmbunătățire a eficienței afacerii.

Principalele motive pentru reducerile masive de personal din companie sunt creșterea inflației, majorarea prețurilor la energie și cererea redusă. În plus, H&M continuă să se confrunte cu efectele anilor de pandemie. Se observă că cele mai mari reduceri în rândul personalului sunt așteptate în Suedia, notează Retail.ru. În total, compania avea la sfârșitul exercițiului financiar 2020-2021 (încheiat la 30 noiembrie 2021) aproximativ 155.000 de angajați. CEO Helena Helmersson a declarat că organizația este în curs de restructurare.

Programul urmărește să realizeze economii anuale de circa 180 de milioane de euro din a doua jumătate a anului 2023.

Analizele recente ale Graydon și WPP Belgium au arătat deja că mulți retaileri se află în prezent în zona de pericol. Rezervele lor sunt epuizate după cel puțin trei ani tulburi și continuarea inovării devine dificilă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare