Compania Hödlmayr, specializată în logistica vehiculelor, a început 2024 cu planul de a-şi extinde capacitățile feroviare dintre Europa și Turcia.

Potrivit Lojiport, directorul general al Hödlmayr Turcia, Hande Gaye Çarıkcı, a declarat: „Am testat deja cu succes ruta planificată din Republica Cehă la Kocaeli prin tunelul Bosfor și Marmaray de mai multe ori. Ruta va fi operată o dată pe săptămână în ambele direcții, începând de la sfârșitul lui aprilie 2024. Este vorba despre un volum anual de import/export de aproximativ 22.000 de vehicule.”

Compania și-a accelerat activitățile privind sustenabilitatea și combaterea crizei climatice. „Scopul nostru este să aducem o contribuție permanentă aici și să ne îndeplinim responsabilitatea în acest sens. Creșterea continuă a capacităților feroviare este una dintre pietrele de temelie ale acestui efort. Ne propunem să dublăm această capacitate până în 2030, față de 2021”, a spus Robert Horvath, directorul financiar al Hödlmayr. „Conform calculelor unui institut independent, utilizarea căii ferate în locul camioanelor reduce emisiile de CO2 per vehicul transportat cu 75%. Livrăm 1,9 milioane de vehicule pe an, iar în prezent aproximativ 14% din acestea sunt trimise pe calea ferată. Vrem să folosim în mod constant acest potențial și să-l extindem în continuare.”

FOTO: Hoedlmayr.com/news

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut