Hoedlmayr (Austria) și Pacobo (Ucraina) au lansat împreună un nou tren pilot care va livra mașini din portul german Bremerhaven către Ukrainian Chop, arată portalul RailFreight.com. Primul astfel de tren a făcut deja un drum de trei zile spre Ucraina şi a livrat 207 vehicule BMW. Astfel, într-o perioadă scurtă de timp s-au putut transporta mult mai multe mașini decât pe camioane.

„Timpul de tranzit de trei zile este o alternativă la transportul maritim, în timp ce factorul de încărcare a peste 200 de vehicule depășește cu mult capacitatea unui transportator rutier”, spune Gabriel Palko, reprezentant al companiei Pacobo.

Ambele companii au o experiență solidă în transportul de mașini pe calea ferată. Compania austriacă Hoedlmayr a început să transporte mașini în 1961 și de atunci a dezvoltat sectorul ca un business de bază. Primul transport de mașini către Ucraina și Rusia a început în perioada 2002-2008.

Pacobo este o companie ucraineană de logistică care include şi transport rutier.

În ciuda pandemiei, anul trecut vânzările de mașini din Ucraina au scăzut cu doar 3,2%, aproape 85.500 de unități fiind vândute în întreg 2020.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut