Volvo Trucks a semnat un acord de vânzare a 1.000 de camioane electrice până în 2030 către producătorul de soluții pentru construcții Holcim, cu sediul central în Elveția. Aceasta este cea mai mare comandă comercială de până acum pentru camioane electrice Volvo, iar primele 130 de camioane vor fi livrate în 2023 și 2024.

Volvo a primit o comandă pentru 1.000 de camioane electrice, cea mai mare comandă de până acum pentru gama electrică a companiei. Primele 130 de camioane electrice Volvo FH și Volvo FM vor fi livrate pe piețe precum Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie în ultimul trimestru al anului 2023 și pe tot parcursul lui 2024.

Acordul este rezultatul unui parteneriat mai larg între Holcim și Volvo Group. „Colaborarea pe termen lung și un angajament puternic de a face cu adevărat o diferență sunt esențiale pentru realizarea unor reduceri mari de CO2 în realitate. Sunt mândru de parteneriatul dezvoltat cu Holcim și de rezultatele pe care le obținem împreună”, spune Martin Lundstedt, Președinte și CEO Volvo Group. „Tranziția net-zero necesită o colaborare profundă între lanțurile valorice. Suntem încântați să colaborăm cu Volvo pentru a decarboniza logistica noastră europeană cu flote electrice, progresând spre obiectivul ca 30% din camioanele grele să fie cu emisii zero până în 2030”, spune Jan Jenisch, președinte și CEO al Holcim.

Prin înlocuirea a 1.000 de camioane diesel Volvo FH existente cu camioane Volvo FH Electric care utilizează electricitate verde pe o rută tipică, s-ar putea economisi până la 50.000 de tone de CO2 în fiecare an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut