Carrie Lam, directorul executiv al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong (HK SAR), a declarat că guvernul local va recruta mai mulți șoferi de camion și va transporta mărfuri din China continentală la Hong Kong pe mare.

Potrivit China Media Group (CMG), Carrie Lam a spus că epidemia a perturbat munca șoferilor transfrontalieri de camioane, deoarece mulți dintre ei locuiesc în clădiri în care se înregistrează multe cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Peste 20% dintre șoferi nu pot lucra în prezent, ceea ce provoacă întârzieri în furnizarea de mărfuri către Hong Kong, precum și prețuri mai mari la legume.

Guvernul, împreună cu China continentală, va înființa un grup de lucru pentru a asigura transportul materialelor non-medicale, inclusiv va recruta mai mulţi șoferi transfrontalieri şi se va asigura că vor fi testaţi zilnic pentru Covid-19. Guvernul SAR comunică, de asemenea, cu companii maritime pentru a livra mărfuri către Hong Kong pe mare, în speranța că guvernul poate asigura nevoile zilnice ale locuitorilor în lupta împotriva epidemiei.

Hong Kong trece printr-un al cincilea val dificil al epidemiei, iar guvernul local are sprijin din partea autorităților centrale pentru a-l combate, arată Global Times.

De la noile izbucniri ale epidemiei, China continentală a crescut oferta de mărfuri către Hong Kong. Provincia Guangdong din China de Sud este un furnizor important de alimente pentru RAS. Recent, provincia a continuat să asigure aprovizionarea sigură și stabilă cu diverse produse către Hong Kong, cum ar fi legume și carne refrigerată, a informat CMG.

Potrivit instituției de presă din Hong Kong HK01, guvernul SAR a declarat că aprovizionarea cu legume de pe continent a revenit săptămâna trecută la aproximativ 70% din nivelurile obișnuite, iar prețul legumelor a scăzut ușor. Volumul total de carne de pasăre și carne refrigerată către Hong Kong a atins aproximativ 60% din nivelurile obișnuite, în timp ce oferta de porci vii rămâne stabilă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare