Farurile devin echipamente din ce în ce mai valoroase, iar hoții au devenit și interesați de modulele de control al iluminatului. Unul dintre dealerii norvegieni Volvo Trucks, compania Volmax din Kongsberg, s-a confruntat de curând cu asta.

Hoții au jefuit într-o seară de luni până la 13 camioane la sediul dealer-ului. Unele dintre ele erau vehicule deja deținute de clienți și pregătite pentru service, de exemplu, în timp ce altele erau noi și abia așteptau lansarea oficială. Înseamnă că este vorba de vehicule de ultimă generație, cu un sistem de iluminat cu adevărat avansat și deci componente scumpe.

După cum calculează însuși dealerul, un sistem de iluminare are o valoare de aproximativ 950 de euro. Mai mult, potrivit 40ton.net, prețul de achiziție în sine este cu adevărat doar începutul problemelor. Acest tip de electronică este greu de accesat din cauza penuriei de circuite integrate. Prin urmare, compania se confruntă cu o provocare considerabilă de a importa astfel de module în cel mai scurt timp posibil. Până când se va întâmpla acest lucru, toate vehiculele vor rămâne în curte.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare