Combiconnect, o companie aparținând grupului elvețian Hupac, va prelua funcționarea terminalului CIM Novara din Italia începând cu 18 octombrie 2021. Scopul preluării este extinderea în continuare a terminalului pentru transferul traficului transalpin.
În prezent, Novara CIM deservește peste 60 de perechi de trenuri pe săptămână, majoritatea operate de Hupac Intermodal, pe o suprafață de 150.000 mp cu șapte căi de încărcare și descărcare.
Planurile de investiții ale Hupac pentru terminal sunt deja pe masă. Acestea includ extinderea șinelor de la cei 600 m actuali, până la standardul european de 740 m, noi șine de intrare și ieșire, macarale portic și un sistem sofisticat OCR pentru scanarea automată a datelor de la trenuri și unitățile de încărcare.
Combiconnect a comandat deja două macarale noi și trei tractoare, care vor fi disponibile și funcționale din 18 octombrie.
Celor 37 de angajați care lucrează în prezent la Terminal Novara CIM li se garantează continuitatea angajării prin transferul relației lor de muncă către Combiconnect. De asemenea, Eurogateway, care operează terminalul Novara Boschetto, va continua să fie un partener strategic pentru Grupul Hupac.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut