Producătorul auto sud-coreean Hyundai (Hyundai Motor Manufacturing Rus LLC) a început să concedieze angajaţii întreprinderii din Sankt Petersburg, relatează Interfax.

„Ca urmare a suspendării continue a proceselor de producție, Hyundai Motor ia măsuri pentru optimizarea personalului din Rusia. Compania își va îndeplini toate obligațiile sociale față de angajații afectați de aceasta, inclusiv plata indemnizației de concediere pentru cei care au plecat cu acordul părților”, a declarat serviciul de presă al companiei publicaţiei ruse. Fabrica a fost construită în 2010, iar capacitatea de producție anuală este de 200.000 de mașini. În ianuarie-februarie 2022, peste 17.000 de mașini pe lună produse la uzina Hyundai din Sankt Petersburg au fost vândute pe piețele ruse și europene. În martie, activităţile fabricii au fost suspendate din cauza dificultăților în logistica pieselor și componentelor necesare. În octombrie, conducerea producătorului auto sud-coreean avea în vedere vânzarea unei fabrici în Rusia, deoarece pe fondul unor evenimente geopolitice, entitatea juridică locală Hyundai Motor a întâmpinat dificultăți cu finanțarea din Coreea de Sud.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare