ID Logistics a cumpărat GVT Transport & Logistics în Benelux, companie cu o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro. Tranzacția întărește acoperirea geografică a logisticianului în Benelux, cu șase noi locații și noi clienți de primă clasă.  

Prin această achiziție, ID Logistics își continuă strategia de creștere internațională. Benelux este a treia cea mai mare piață de logistică din Europa continentală, după Germania și Franța, și poarta de intrare către mulți clienți industriali și privați. 

GVT Transport & Logistics este divizia de transport și logistică a GVT Group of Logistics fondată în 1957. Oferă servicii de depozitare, transport rutier și livrari de tip „last mile”. Divizia numită BTT, care oferă soluții containerizate multimodale, nu face parte din tranzacție și va rămâne operată separat de GVT Group of Logistics.

GVT Transport & Logistics administrează 12 locații, are 750 de profesioniști, operează 200.000 m² de depozite și o flotă de 285 de camioane în Olanda și Belgia. Campusul său logistic principal din Tilburg este situat strategic în apropiere de porturi și aeroporturi importante și are o bună accesibilitate la transport fluvial, feroviar și rutier, pentru mulți producători internaționali din această regiune. GVT Transport & Logistics deservește un portofoliu diversificat de clienți, în principal de electronice internaționale și companii de distribuție nealimentară.

GVT Transport & Logistics și ID Logistics cooperează de mai mulți ani în Benelux, iar ambele au sediul în Tilburg. Combinația celor două companii va oferi servicii de logistică unice și vizibilitate ridicată pe această piață strategică.

Tranzacția rămâne supusă aprobării de către autoritățile de reglementare olandeze responsabile cu monitorizarea urmăririi fuziunilor și achizițiilor și se va finaliza până la sfârșitul lui 2021.

„Suntem încântați să finalizăm acest acord cu GVT Transport & Logistics, care încheie câțiva ani de cooperare și dezvoltare fructuoasă. Odată cu această achiziție, ID Logistics Benelux va deveni un jucător cheie pe piața din Benelux, în special în Olanda, și va oferi o gamă completă de servicii clienților noștri existenți și viitori. Sunt sigur că echipa GVT și angajații săi vor avea un viitor strălucit în cadrul ID Logistics Group și vor putea să-și dezvolte know-how-ul la scară mai largă”, spunem Eric Hémar, președinte și CEO al ID Logistics.

Iar Wil Versteijnen, președinte și CEO al grupului GVT a spus: „În ultimii 15 ani am creat o rețea de distribuție complexă și durabilă, cu hub-uri în 6 locații din Benelux. Într-o piață în schimbare rapidă și competitivă este important să putem continua să ne servim clienții și în viitor. Acest pas va aduce o valoare adăugată și mai mare pentru angajații și clienții noștri. Achiziția de către ID Logistics oferă mai multe oportunități de creștere în viitor. Datorită cooperării fructuoase existente sunt încrezător că vom menține la un înalt nivel standardele și valorile, atât pentru clienți cât și pentru angajați.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut