Pentru a sprijini dezvoltarea unuia dintre principalii săi clienți, un jucător internațional din comerțul electronic, ID Logistics demarează operațiuni în Italia, deschizând o platformă logistică în Casei Gerola, o localitate aflată între Milano și Genova. Această filială consolidează acoperirea europeană a ID Logistics, oferind o soluție globală tuturor clienților săi internaționali.

Intrarea pe piața italiană se aliniază cu strategia companiei, al cărei obiectiv este să devină partener global și flexibil în serviciul clienților de pe piața europeană. ID Logistics este acum ancorată într-una dintre cele mai

importante piețe de logistică din Europa continentală și acoperă peste 80% din această piață. Cu o echipă dedicată, ID Logistics urmărește o dezvoltare rapidă în peninsula italiană. „Noua locație demonstrează capacitatea de a ne sprijini clienții în dezvoltarea lor în întreaga Europă. De asemenea, oferă o bază solidă pentru creșterea noastră pe o piață cu potențial ridicat. Italia devine a 18-a țară în care activăm şi ne dorim să devenim rapid un jucător cheie în țară”, a spus Eric Hémar, președintele ID Logistics.

Noua locaţie, aflată în funcțiune din 1 iunie 2022, gestionează produse nesortabile în numele unui jucător internațional de comerț electronic. Tehnologiile implementate integrează toate procesele dezvoltate de ID Logistics în cele 6 țări în care compania derulează operațiuni pentru acest client. Situată strategic în apropiere de autostrăzile A7 (Milano/Genova) și A21 (Torino/Brescia), noua platformă e conectată la principalele capitale din nord-vestul Italiei. Cu o suprafață de 62.900 m2 și capacitate de 54.000 m3, site-ul poate primi zilnic până la 55.000 de unități și poate livra până la 60.000 de unități, deservind peste 80 de destinații diferite. Platforma are 350 de angajați, dar numărul crește până la 500 în perioadele de vârf.

Depozitul este certificat LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design). Clădirea este dotată cu panouri solare și pereți verzi care promovează biodiversitatea, limitează încălzirea clădirii și compensează emisiile de CO2 generate de instalații. De asemenea, dispune de un sistem de reciclare a apei și de iluminare LED, iar deșeurile sunt minimizate și gestionate într-o zonă de sortare specifică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare