Producția industrială este în prezent cu mult sub nivelul situației comenzilor. Principalul motiv este probabil lipsa proviziilor, de exemplu din cauza blocajelor din transportul maritim.

De la izbucnirea coronacrizei, industria este tot mai incapabilă să-și proceseze comenzile în măsura obișnuită. În aprilie 2021, producția industrială a fost cu aproape 11% sub nivelul de comenzi noi la care s-ar fi așteptat. Estimarea se bazează pe date privind relația dintre nivelul comenzilor noi și producția industrială din Germania de la reunificare.

Potrivit estimărilor Institutului Kiel pentru Economia Mondială, acestea costă în prezent industria în jur de 5% în valoare adăugată, respectiv 1% din PIB. De la an la an, pierderile pentru economia germană se vor ridica la aproximativ 25 de miliarde de euro.

Deja în august 2020, producția a fost cu aproximativ 10% sub valorile așteptate din cauza pandemiei, dar consola de comandă a fost redusă cu aproximativ jumătate până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, de la începutul lui 2021, decalajul a devenit din nou considerabil mai mare, pentru care sunt responsabile, potrivit sondajelor companiei, blocajele de aprovizionare atribuite în parte perturbărilor proceselor de transport maritim de containere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare