Compania suedeză Ikea continuă să dezvolte o flotă autonomă de drone, scrie Retail Gazette.

Inventarul la depozitele IKEA este realizat din ce în ce mai mult cu ajutorul dronelor. Compania suedeză și-a extins flota autonomă la 100 de drone în 16 sucursale, situate în Belgia, Croația, Slovenia, Germania, Italia, Olanda și Elveția. „Dezvoltăm tehnologia în toate domeniile, astfel încât magazinele noastre să poată servi mai bine clienții și să devină adevărate hub-uri pentru retailul omnichannel”, a declarat Tolga Önku, de la franciza Ikea din Olanda, Ingka, ce a cooperat cu un startup Verity din Zürich pentru a dezvolta tehnologia. Dronele sunt folosite în afara orelor de lucru, de la 22:30 la 4 dimineața.

Cu ajutorul lor, compania a obținut acuratețe în localizarea mărfurilor și a putut să actualizeze informațiile în timp real privind articolele. Între timp, procesul manual de verificare a codurilor de bare a peste 10.000 de locuri de stocare ale IKEA ar putea dura până la trei luni. „Introducerea dronelor și a altor instrumente avansate – cum ar fi, de exemplu, roboții pentru ridicarea mărfurilor – este un proces win-win pentru toată lumea: îmbunătățește starea de bine a colegilor noștri, reduce costurile operaționale și ne permite să devenim mai accesibili și mai convenabil pentru clienți.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut