Aproape 1 din 5 livratori de colete nu are licenţă de transport profesional de marfă în regulă. Aceasta este concluzia Inspectoratului olandez de Transport ILT după o campanie de controale desfăşurată în decembrie anul trecut, notează Niewsblad Transport.

Campania a vizat curierii cu camioane și autoutilitare și s-a desfășurat pe rețeaua principală de drumuri, la sediile şi depozitele poștale și în zone rezidențiale.

În total, ILT a verificat 183 de expeditori de colete, identificând un total de 37 de nereguli care vizau 33 de vehicule. În șapte cazuri lipsea licența profesională de transport de marfă. Firma avea permis pentru 22 de expeditori de colete, dar șoferul nu avea copia conformă în vehicul. Potrivit ILT, acest lucru poate indica faptul că aceste companii folosesc mai multe vehicule decât le permite licenţa. De asemenea, doi livratori de colete au condus cu o încărcătură mai grea decât era permisă pentru vehiculul lor.

Potrivit liderului echipei de transport de marfă a ILT, Mark van der Ham, riscul apariţiei acestor încălcări era clar mai mare în aglomerata lună decembrie. „Companiile poştale externalizează adesea livrarea de colete către subcontractanți, care la rândul lor externalizează acest lucru către alţi subcontractanți. Prin această campanie de control ne-am dorit să verificăm dacă acești subcontractanți efectuează transportul în conformitate cu legile și reglementările aplicabile.”

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare