Autoritatea de Transport Public din Arabia Saudită introduce o interdicție asupra importului de camioane mai vechi de cinci ani. Regulamentul va intra în vigoare la 5 mai 2022 şi se va aplica tuturor vehiculelor de transport a căror greutate totală depășește 3,5 t.

Interdicția include şi locomotive, remorci și semiremorci, a informat agenția de presă de stat saudită. Vechimea de funcționare a vehiculelor se calculează de la începutul lunii ianuarie a anului de fabricație, se mai arată în raport.

Mișcarea vizează creșterea eficienței și competitivității sectorului de transport al regatului și, de asemenea, reducerea emisiilor de carbon. Pe lângă scăderea consumului de combustibil, va contribui și la reducerea costurilor de întreținere și operaționale, a spus Autoritatea de Transport Public.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare