Consumul de carne în Germania este de așteptat să scadă brusc, deoarece prețurile ar putea crește cu 600%, semnalează euromeatnews.com.

Germania pare decisă să pună în aplicare măsuri drastice pentru a spori protecția climei. Una dintre acestea a fost prezentată de un comitet guvernamental creat în iulie anul trecut și vorbește despre taxarea cărnii. Comitetul a concluzionat că un kilogram de carne de vită ar trebui să coste de cinci sau șase ori mai mult decât în prezent – peste 80 de euro pe kilogram, nu circa 13 de euro/kg, cât este acum.

Potrivit susținătorilor acestui tip de soluție, o astfel de creștere a prețurilor ar fi necesară pentru a echilibra costurile suportate în legătură cu poluarea mediului și pierderea biodiversității. Aceleași calcule au arătat că produsele lactate ar trebui să coste de două până la patru ori mai mult decât costă în prezent.

Comitetul a calculat, de asemenea, că daunele asupra mediului cauzate de agricultura industrială costă în jur de 90 de milioane de euro pe an și a recomandat să se investească 7-11 miliarde de euro pe an pentru transformarea agriculturii într-o industrie verde.

Scopul declarat al noului guvern german este de a crește ponderea terenurilor cultivate ecologic din Germania de la actualul 10% la 30% până în 2030.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare