Parte din strategia companiei de a îmbunătăți experiența clienților săi, Cargus a deschis anul acesta nouă depozite logistice dotate cu sisteme de sortare moderne. Amplasarea noilor depozite în Brașov, Buzău, Miercurea Ciuc, Zalău, Cluj, Pitești, Târgoviște, Alba-Iulia și Vaslui, asigură un tranzit mai rapid între destinații.

Dotarea depozitelor cu sisteme de sortare semiautomate asigură dublarea capacității operaționale. Investiția de la depozitul din Brașov, dotat cu un sistem automat de sortare, a generat chiar triplarea capacității operaționale. Depozitul din Vaslui a fost deschis în 2018 și modernizat în 2021, cel din Brașov reprezintă un adevărat hub logistic, iar cel din Pitești are printre cele mai extinse suprafețe operaționale din România. „Toate eforturile depuse pentru dezvoltarea capacității logistice și pentru îmbunătățirea experienței clienților ne permit să asigurăm o rată de livrare de 92%, în ziua următoare preluării. Un exemplu al acestor eforturi e chiar depozitul de la Brașov, unde Cargus a investit circa 2 milioane de euro, din 2018 până în prezent, în dotarea cu echipamente specifice și dezvoltare. În plus, ne-am propus ca anul viitor să menținem rata de livrare, în timp ce estimăm o creștere de 30% a volumelor”, a declarat Jarosław Śliwa, CEO Cargus.

Cu o suprafață totală de 10.500 m2, depozitul Cargus din Brașov, prevăzut cu 13 rampe pentru camioane, 32 de porți industriale și o linie automată de sortare, funcționează, atât ca bază locală pentru județul Brașov, cât și ca HUB regional, asigurând un tranzit zilnic de până la 90.000 de colete și o conectare rapidă (peste noapte) între stații. Împreună cu semihub-urile de la Sibiu și Bacău, depozitul din Brașov permite tranzitul în 24 h între toate destinațiile de origine, inclusiv în perioadele de vârf.

Depozitul de la Buzău a fost deschis în luna mai și are o suprafață operațională de 1.385 m2, la care se adaugă 280 m2 pentru birouri. Datorită rampelor și porților drive-in, depozitul are un model cross-docking, care permite procesarea unei game largi de greutăți și volume, precum și descărcarea și încărcarea mai rapidă a vehiculelor. Rezultatul final constă în livrări calitative și rapide. Investiția în depozitul Cargus Buzău se ridică la 500.000 de euro. Aici este deschis și un punct Ship&Go.

Depozitul Cargus Pitești e amplasat pe o suprafață de peste 15.000 m2, cu o zonă de depozit de 3.000 m2, iar 12.000 m2 sunt rezervați pentru parcare și platforme exterioare şi 200 m2 pentru birouri. Este dotat cu o rampă acoperită pentru 4 TIR-uri, cu peste 100 de locuri de parcare acoperite, 8 porți industriale și un punct Ship&Go.

Pentru 2022, Cargus se pregătește să investească în alte 16 depozite: 10 reprezintă investiții de relocare și modernizare, iar 6 vor fi cu totul noi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut