Guvernul austriac a anunțat că va aplica dozarea vehiculelor industriale pe axa Brenner timp de douăzeci și patru de zile în prima jumătate a anului 2023, față de cele douăzeci și unu aplicate în prima jumătate a anului 2022. În plus, Viena își rezervă dreptul de a adăuga şi alte date în cazul unor evenimente suplimentare care pot provoca blocaje în trafic, precum accidente, șantiere sau condiții meteorologice nefavorabile. Contorizarea constă în oprirea vehiculelor care se îndreaptă spre sud în Kufstein-Nord de-a lungul autostrăzii A12, atunci când debitul de 300 de camioane pe oră este depășit.

În această vară, dozajul a provocat blocaje pe partea germană, după ce Bavaria a decis să interzică tranzitul vehiculelor industriale şi în afara autostrăzii (cu excepția celor care trebuie să încarce sau să descarce), deoarece numeroși șoferi de camion ieșeau de pe autostradă pentru a evita aglomeraţia. Această interdicție, însă, a acumulat vehicule de-a lungul autostrăzii.

În primele șapte luni ale anului 2022, tranzitul vehiculelor industriale pe axa Brenner a crescut cu un 1% față de aceeași perioadă din 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare