Fourlis Group, francizat exclusiv al retailerului suedez de mobilă IKEA în Bulgaria, va deschide un nou magazin în orașul Veliko Târnovo, în nordul Bulgariei, în ultimul trimestru al anului viitor.

Magazinul va fi amplasat la Mall Veliko Tarnovo și va fi un punct de planificare și comandă, a anunțat House Market Bulgaria, subsidiară a furnizorului de bunuri de folosință îndelungată, Fourlis, într-un comunicat de presă citat de SeeNews. Cu o suprafață de 1.800 m2, noul magazin IKEA va oferi clienților mobilier de casă, articole de uz casnic și produse alimentare suedeze pentru achiziție imediată. De asemenea, va oferi suport în planificarea și comandarea produselor din întreaga gamă IKEA. „Procesul de deschidere a unui nou punct include o serie de studii în regiune care au început deja, pentru a ne asigura că îndeplinim așteptările înalte ale clienților noștri actuali și viitori”, a declarat Nikos Ifantidis, managerul IKEA Bulgaria.

Fourlis Group a intrat pe piața bulgară în 2011, odată cu deschiderea primului magazin IKEA la Sofia. Grupul operează deja două puncte de planificare și comandă în țară – în Burgas și Plovdiv. În 2020, IKEA a lansat un concept store în Varna, iar în 2021 a inaugurat un al doilea magazin la centrul comercial Mall of Sofia.

Punctele de planificare și comandă și magazinele concept au făcut, în ultimii ani, parte din obiectivul IKEA de a aduce magazinele tradiționale mari de la periferia orașului mai aproape de clienții din centrul orașului.

În septembrie, Fourlis Group a raportat o creștere anuală de 18% a vânzărilor sub marca IKEA, la 131,6 milioane de euro. Grupul grec operează magazine mari și mijlocii IKEA și puncte de comandă și ridicare în Grecia, Cipru și Bulgaria. Trei magazine noi de dimensiuni medii IKEA sunt în proiect sau în construcție în Grecia și se vor deschide în următorii 2-3 ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare