Consecințele pandemiei, ale prețurilor ridicate la energie și ale creşterii ratelor dobânzilor își pun amprenta: numărul falimentelor companiilor este în creștere, după ani de scădere a ponderii acestora.

După ridicarea restricţiilor impuse de pandemie, numărul falimentelor companiilor din Germania a crescut din nou anul trecut: 17.814 companii au depus cerere de faliment, ceea ce reprezintă cu o cincime (+22,1%) mai mult decât în anul precedent, după cum citează publicaţia Verkehrs Rundschau datele Oficiului Federal de Statistică.

Statisticienii de la Wiesbaden subliniază că acest număr este încă foarte scăzut într-o comparație pe termen lung. În timpul crizei financiare și economice din 2009, aproape 33.000 de companii din Germania au fost afectate de insolvență. Comparativ cu anul de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus (2019), numărul de falimente corporative în 2023 a fost cu 5% mai mic.

Experții prevăd că numărul falimentelor companiilor din Germania va continua să crească la aproximativ 20.000 de cazuri în acest an. Multe companii au fost slăbite de anii de pandemie, de prețurile ridicate la energie și dobânzile crescute, astfel că se confruntă cu dificultăți financiare. În plus, au expirat scutirile cu care statul a încercat să evite un val de falimente în timpul pandemiei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut