Una din trei companii de transport controlate de inspectoratul social SIOD, în februarie, a prezentat încălcări ale legislaţiei. Munca nedeclarată continuă să fie o problemă în Belgia.

Serviciul de Informații și Investigații Sociale (SIOD) organizează așa-numitele „verificări flash” în fiecare lună, concentrându-se de fiecare dată pe un sector diferit. În februarie, a venit rândul sectorului transporturilor, inclusiv a curierilor. Au fost verificate 102 firme, iar la 1 din 3 companii au fost constatate încălcări ale legislației sociale. Și asta în ciuda faptului că inspectoratul anunță verificările specifice sectorului pe site-ul său.

În cadrul acţiunii, au fost verificați 110 salariați și alte 37 de persoane care desfășoară activități independente. În 35 de cazuri au fost constatate încălcări, inclusiv în angajarea cu fracțiune de normă și a personalului străin. În acțiune s-au întocmit 26 de procese-verbale Pro Justitia și două procese-verbale penale, notează Transportmedia.be.

Potrivit ministrului belgian al Muncii, Pierre-Yves Dermagne, munca nedeclarată și dumpingul social rămân principalele probleme. Următoarea verificare rapidă, în luna mai, se va concentra pe sectorul construcțiilor. Poliția Judiciară Federală (FGP) a anunțat recent că, în lupta împotriva fraudei sociale, a încasat 62 de milioane de euro în 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare