Criza din Ucraina a ajuns să se reflecte în benzinăriile și magazinele alimentare din Serbia: multe locuri au rămas fără făină şi alte alimente de bază, iar benzinăriile au limitat alimentările, mai ales că mulţi cumpără combustibil în vrac.

Pe 12 februarie, guvernul sârb a plafonat prețurile carburanților și a luat decizia de a preveni perturbările majore și de a menține nivelul de trai al populației, după ce creșterile anterioare ale prețurilor au afectat direct prețurile tuturor celorlalte bunuri și servicii.

Însă oamenii s-au grăbit să cumpere sub imperiul panicii în special produse alimentare de bază, iar multe magazine au rămas cu rafturile goale. De asemenea, locuitorii din Novi Sad – şi ăsta este doar un simplu exemplu dat de Infostart – s-au grăbit să cumpere combustibil, iar aşteptarea la pompă este de cel puţin 20-30 de minute. “Totul este în cantităţi suficiente. Serbia nu are nicio problemă cu furnizarea de produse petroliere. Este evident că cineva incită în mod deliberat la panică”, a spus guvernul sârb.

Prețurile carburanților au fost înghețate până pe 14 martie. Benzina Europremium 95 nu poate fi mai scumpă de 1,44 euro pe litru, iar limita de preț pentru Eurodiesel este de 1,50 euro pe litru.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare