Brazilia a surprins de mai multe ori cu știri neobișnuite despre atacuri și tot felul de dosare penale, dar jaful armat asupra unui dealer de camioane pare o premieră în media, după cum arată portalul d.arede.info.

Atacul a avut loc pe 15 noiembrie, când, după miezul nopții, un grup de 15 bărbați înarmați a pătruns în incinta MacPonta Caminhões, dealer oficial și centru de service al DAF. Infractorii, sub amenințarea cu arma, i-au luat uniforma unui gardian și l-au închis într-una dintre camere. După aceea, unul dintre intruși s-a îmbrăcat în hainele ofițerului de securitate, încercând astfel să păcălească patrula care verifica unitatea la fiecare câteva ore.

Infractorii au jefuit locaţia dealerului timp de aproape 5 ore, fără să intre în clădirea firmei. Practic, au pus camioanele pe „butuci” și au scos roțile de pe ele. Ca urmare, tâlharii au luat 71 de jante și anvelope, plus alte componente.

De asemenea, victima accidentală a atacului a fost un șofer de camion care a venit spre dimineață la firmă şi care a fost la rândul său jefuit. Din fericire, hoții nu au recurs la violență, așa că nici șoferul și nici gardianul nu au fost răniți.

Tâlharii au scăpat fără probleme cu o captură consistentă, fără ca de atunci oamenii legii să raporteze despre arestări sau stadiul anchetei.

Într-o declarație, MacPonta Caminhões a anunțat că toate comenzile existente pentru camioanele DAF vor fi onorate în totalitate, fără întârziere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut