În ciuda promisiunilor contrare, lemnul rusesc continuă să-și găsească drumul în lanțul de aprovizionare al Ikea, relatează publicaţia suedeză Aftonbladet.

Pe 3 martie, la o săptămână după invadarea Ucrainei de către Rusia, gigantul suedez de mobilă anunța că întreg comerțul din Rusia și Belarus ar trebui să se oprească, iar magazinele din cele două țări să fie închise. Acum, ziarul suedez Aftonbladet, dezvăluie că Ikea continuă comerțul cu lemn rusesc.

Într-o scrisoare trimisă furnizorilor grupului la sfârșitul lunii martie, se precizează că achizițiile de lemn rusesc de către Ikea sunt planificate să fie reduse cu 85% din aprilie și că toți furnizorii vor continua să reducă dependența de materiile prime rusești.

Robert Olsson, manager de dezvoltare la Ikea, confirmă publicaţiei Aftonbladet că nu există o oprire totală a importului de lemn rusesc în lanțul de aprovizionare. „Nu am închis totul deodată. Unii dintre furnizorii noștri au continuat să cumpere lemn, până găsesc noi lanțuri de aprovizionare”, spune el.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare