Operatorul polonez Rohlig SUUS Logistic dezvoltă transportul rutier în partea de nord-est a Europei, prin servicii de grupaj către statele baltice Lituania, Letonia și Estonia. În colaborare cu Delamode, transporturile se efectuează zilnic, cu un timp de tranzit de 2-3 zile lucrătoare. Cu acest operator, SUUS cooperează și în direcția Finlandei, unde timpul de tranzit este de 2-5 zile lucrătoare.

„Războiul din Ucraina a redus capacitatea de transport în Europa de Est, așa că o mare parte din acest volum a fost preluată de statele baltice. Vedem o cerere în creștere pentru conexiuni de marfă generală în această direcție. Prin urmare, ne consolidăm poziția și oferim servicii regulate către Lituania, Letonia și Estonia”, spune Piotr Szalkiewicz, International Groupage Product Director CEE la Rohlig SUUS Logistics.

Serviciile către ţările baltice sunt gestionate de filiala Rohlig SUUS Logistics din Bialystok, unde există o agenție vamală cu un spaţiu de depozitare temporară și permisiunea de a folosi proceduri simplificate. În plus, la începutul acestui an, SUUS a deschis al doilea depozit în Podlasie, în Choroszcz, lângă Bialystok. Spațiul total de depozitare în regiune este de 7.300 m2. „O locație atractivă, o infrastructură din ce în ce mai bună și dezvoltarea unor inițiative precum Zona Economică Specială Suwałki, Via Carpatia și rețeaua de transport TEN-T sunt doar câteva dintre atuurile Podlasie. Pentru multe companii, Bialystok este un punct important pe hartă în ceea ce privește transportul de mărfuri către Lituania, Letonia sau Estonia, dar este și un hub logistic pentru țările baltice către Europa de Vest și de Sud. Acest lucru face ca cererea de servicii logistice în regiune să crească în mod constant”, spune Krzysztof Gąsiewski, director regional la Rohlig SUUS Logistics.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut