Ca urmare a creşterii cererii de transport în Danemarca şi deficitului de șoferi, industria salută noile reguli care accelerează trecerea la volan a ucrainenilor. Până de curând, refugiații ucraineni cu un permis pentru camioane trebuiau să treacă un test suplimentar de control pentru a face transport de marfă în Danemarca. Această regulă a fost acum desființată, astfel încât nu mai este necesară o probă teoretică și practică.

Este o schimbare care mulțumește pe deplin industria transporturilor. „Ucrainenii sunt acum tratați în mod egal cu alți șoferi europeni. Acest lucru este extrem de pozitiv”, spune Lars William Wesch, directorul ATL. „Asta înseamnă că ucrainenii care doresc să lucreze ca șoferi nu mai trebuie să aștepte până la câteva luni pentru a obține o programare pentru un test. Am văzut exemple de ucraineni care au vrut să se urce imediat la volan; dar timpii lungi de așteptare pentru un test de conducere au însemnat o prelungire cu câteva luni. Din fericire, asta s-a terminat acum.”

Noile reguli se aplică cetățenilor ucraineni care au fugit din Ucraina după 24 februarie 2022 și care au solicitat un permis de muncă și de ședere.

Ţările UE pot emite, de asemenea, permise de conducere speciale dacă permisul de conducere ucrainean este pierdut sau furat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare