Seceta din Dunăre a dus la apariţia la suprafaţă a aproximativ 20 de nave de război scufundate de Germania nazistă în 1944. Deoarece unele au încă muniție și explozibili la bord, reprezintă un real pericol pentru navele de marfă care circulă în zonă.

Dunărea are în prezent cel mai scăzut nivel al apei de aproape un secol, fapt ce a scos la iveală nave vechi de război din al Doilea Război Mondial, după cum relatează Transportmagasinet.dk. Navele care au ieșit la suprafață sunt câteva dintre sutele pe care Germania nazistă le-a scufundat în apropierea orașului-port sârb Prahovo în 1944, în fuga din faţa forțelor sovietice.

Aproximativ 20 de nave de război vechi au ieșit la iveală. Multe mai au câteva tone de muniție și explozibili vechi la bord și reprezintă un pericol pentru navele de marfă din zonă. „Marina germană a lăsat în urmă un mare dezastru de mediu care ne amenință“, spune pensionarul în vârstă de 74 de ani Velimir Trajilovic, care a scris o carte despre navele germane scufundate în 1944.

În fluviul Dunărea, lângă Prahovo, unele dintre nave au îngustat trecerea de la aproximativ 180 de metri, cât era în mod normal, la doar 100 de metri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare